ישיבה במסעדה או בית קפה ובהם גינה, מקנה אווירה שונה לחלוטין מישיבה במסעדה סגורה.
כולנו הולכים לבתי קפה על מנת לשבת בכיף, ולהירגע בזמן שמישהו אחר טורח ומגיש לנו אוכל ושתייה. על מנת להעצים את תחושת הרוגע, וליהנות מהשלווה רבים בוחרים לשבת במקומות ובהם גינה.
לכן כבעלים של מסעדה, חשוב להשקיע בעיצוב הגינה כך שתהיה מזמינה ותמשוך את הקהל להגיע. בין אם מדובר במסעדה מחוץ לעיר הנהנית משטח ירוק טבעי, ובין עם מדובר במסעדה עירונית בה עליכם ליצור גינה יש מאין. בכל אחד מהמקרים, בעזרת תכנון נכון ניתן ליצור איזו תחושה שתרצו עבור לקוחותיכם.
על מנת להגיע לתוצאות הטובות ביותר והמתאימות ביותר עבור העסק שלכם מומלץ לפנות לבעלי מקצוע. שקד גינון ופיתוח עוסקים זה שנים רבות בגינון ומתמחים בתכנון ותחזוקה של גינות במסעדות.
מסעדת עיר ומסעדת כפר
במסעדות שמחוץ לעיר ניתן לתכנן גינה טבעית, עם צמחיה מעט פראית יותר, עם אלמנטים מיוחדים של מים או אלמנטים פיסוליים שישדרגו אותה. חשוב להשקיע בהצללה נוחה שתתאים למגוון שעות היום. ניתן לשלב פרגולות, עצים והצללה ניידת על מנת לאפשר ללקוחות לשבת בצל בימים חמים ולשבת בשמש בימים קרירים.
במסעדות עירוניות נתמקד בעיקר בצמחיה מסודרת יותר בתוך עציצים או אדניות, ניתן לסדר את הצמחים בהיקף המסעדה על מנת לתחום אותה או לשלב את הצמחייה בין היושבים ליצירת אווירה משוחררת יותר. ניתן גם להניח דשא סינטטי שיקנה אווירה כפרית יותר.
התאמת הצמחייה
בכל מקרה, בין אם מדובר במסעדה במושב או במסעדה במרכז העיר, חשוב מאוד להתאים בין תכנון הגינה ותכנון הצמחייה לבין אופייה של המסעדה או בית הקפה. במסעדת שף לדוגמא בה המנות מוקפדות, חשוב שגם הצמחייה תיתן תחושה מוקפדת, כל צמח יעמוד במקומו, ללא צמחי פרא למשל, והצמחים יהיו גזומים ומטופחים.
עבור בית קפה בו האווירה יותר משוחררת יתאימו צמחים פחות נוקשים ויותר רכים, צמחים אשר גדלים בטבעיות. התחושה אותה הלקוח יקבל מהגינה זו התחושה לה הוא גם ייצפה מהאוכל. ולכן כאשר הגינה איננה מתוחזקת כראוי, זה מאוד משפיע גם על הציפיות של הלקוח מהמסעדה.



